Annons

Ruukki varslar 25 på fabriken i Anderslöv

Metallindustriföretaget Ruukki varslar 25 anställda om uppsägning vid anläggningen i Anderslöv. "I dagsläget bedömer jag chanserna att reducera varslet som mycket små", säger Johnny Nilsson, facklig representant.
Trelleborg • Publicerad 10 december 2008
Förhandlingar pågår Johnny Nilsson försöker mildra konsekvenserna av varslet på metallfabriken i Anderslöv. Men det ser dystert ut. När byggbranschen krisar följer företag som Ruukki efter, menar han. Bild: Claes Nyberg
Förhandlingar pågår Johnny Nilsson försöker mildra konsekvenserna av varslet på metallfabriken i Anderslöv. Men det ser dystert ut. När byggbranschen krisar följer företag som Ruukki efter, menar han. Bild: Claes NybergFoto: 

Fem tjänstemän och tjugo kollektivanställda blir troligtvis av med sina arbeten på Ruukkis metallindustri i Anderslöv.

Varslet lades förra onsdagen och de anställda informerades samma eftermiddag.

Annons

- Med tanke på den globala kris som pågår för tillfället så var det väntat. Men det märks att folk är nedstämda, säger en anställd som inte vill ha med sitt namn i tidningen.

Facket har inlett förhandlingar om vilka av de 168 anställda i Anderslöv som får sluta.

- I dagsläget bedömer jag chanserna att reducera varslet som mycket små, säger Johnny Nilsson, ordförandet för avdelning 52 på IF Metall. Varslet i Anderslöv är en del av en större åtstramning i Ruukkis världsomspännande verksamhet och kan ses mot bakgrund av en minskad efterfrågan på stålprodukter.

- Vi är ett bolag som tillverkar mycket till byggbranschen. Och när den går ned så följer vi efter, förklarar Johnny Nilsson.

Varken lokalkontoret i Malmö eller den svenska ledningen för Ruukki i Halmstad vill uttala sig om varslet i Anderslöv.

- Så länge förhandlingar pågår kommenterar jag inget, säger Johan Magnusson, företagets vd i Sverige.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons