Annons

Rutinerna har säkrats

Trelleborg • Publicerad 24 februari 2008

ººMarie Bergholtz, medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen, har utrett ärendet med Anne Malms mamma och menar att man nu vidtagit de åtgärder som behövdes.

I sin utredning pekade Marie Bergholtz på flera brister i verksamheten. Rutiner har inte följts, viktig information har inte förts vidare bland personalen och dokumentationen har brustit.

Annons

– Sammantaget har det varit en lång rad olyckliga omständigheter, säger hon.

Kommunen hade vid den aktuella händelsen regelverk och rutiner för hur fallolyckor ska hanteras. Men dessa följdes alltså inte i fallet med Anne Malms mamma.

– Detta är rutiner som alla ska känna till och arbeta efter. Jag förutsätter att enhetscheferna ser till att de följs, säger hon.

Marie Bergholtz har sedan händelsen i september förra året träffat personal och enhetschef för att se till att alla verkligen vet vad som gäller.

– Vi har säkrat upp hur deras arbetssätt ska vara. Jag känner mig säker på att vi gjort de åtgärder som behövs för att detta inte ska hända igen, säger Marie Bergholtz.

Marie Bergholtz inväntar nu socialstyrelsens beslut angående kommunens Lex Maria-anmälan. Det beräknas dröja omkring sex månader.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons