Annons

Rusning när anrik fröbutik sålde ut

Trots värmen köade folk i timmar när W-Frö AB sålde ut allt i butiken. Konkurrensen från trädgårdsjättarna tvingar ägaren att stänga.
Trelleborg • Publicerad 4 juli 2005

Överfulla varukorgar med allt från fröer till leksaker och städartiklar. En lång kö som ringlar sig mellan varuhyllorna runt hela butiken. Den synen mötte alla som steg in på trelleborgsbutiken W-Frö under måndagen.

– Vi har köat i två timmar nu och det börjar bli riktigt varmt, säger Maria Ljung som shoppat både leksaker och fröer med barnen Johanna,8 år, och Simon, 4 år.

Annons

Flera kommentarer i den långa kön antyder att kunderna tycker det är tråkigt med nedläggningen av fröbutiken som funnits i Trelleborg sedan 70-talet. Det tycker även ägaren Erik Löfgren som drivit affären sedan 1982.

–Det är verkligen trist. Jag borde haft sorgeband på mig i dag.

Hård konkurrens från stora trädgårdscentra i södra Skåne tvingar honom att stänga och säga upp sina tre anställda.

– Trots att vi alltid satsat på service räcker det inte längre. Vi små försvinner allt mer.

Erik Löfgren och en kompanjon köpte affären av Weibulls för 22 år sedan.

– På tio år ökade vi omsättningen från en miljon till sju. Sedan fick vi kontakt med Bo Olsson i Tomelilla och började sälja lågprisprylar på ovanvåningen.

Erik Löfgren äger också den gamla sekelskiftesfastigheten som huserar W-Frö. Vad som kommer att hända med den vet han ännu inte, men någon ny verksamhet tänker han som pensionär inte ge sig in på.

– Det blir väl försäljning, men just nu tar jag en sak i sänder. Vi säljer ut allt så länge det kommer kunder.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons