Annons

Rullstolsbundna utestängda från Söderslättshallen

För tre månader sedan lovade kommunen att öppna Söderslattshallen för rullstolsbundna inom en snar framtid. Men ännu har inget hänt.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2003

Söderslättshallen har handikapptoaletter och handikappanpassad hiss, men det går inte att komma in om man är rullstolsbunden. Dörröppnare saknas. Dessutom är det handikappår i år. - Först tänkte vi sätta upp dörröppnarna vid stora entrén, säger Gertie Lindberg på fastighetskontoret. Men vi kontrollerade med hyresgästerna först. Efter kontroll med hyresgästerna visade det sig att den lilla ingången från söder egentligen är lämpligare. Där finns parkeringsplatser avsedda för handikappade. Men då dök nästa problem upp, det saknas dörröppnare till hissen. - Det är därför det dröjt, säger Gertie Lindberg. Men båda dörröppnarna kommer att finnas på plats till säsongsstarten i augusti/september.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons