Annons

Rugbytjej tände Trelleborg

Pingvins damer fick under skyltsöndagen äran att bli Trelleborgs tjugonde lykttändare. Laget representerades av lagkaptenen Sara Åkerman som har tio landskamper bakom sig.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

BILD:CLAES NYBERG "För stor idrottslig framgång och framåtanda parat med utpräglad klubbkänsla och gott kamratskap". Så löd motiveringen som kommunstyrelsens ordförande Nils-Gunnar Snygg läste upp på Gamla torg när han överlämnat lyktan till lagkapten Sara Åkerman. Resten av damernas rugbylag befann sig i Stockholm på träningsläger, men Sara hade fått dispens för att kunna utföra det ärefyllda uppdraget. - Det känns jätteroligt, sade Sara som är en värdig representant för sitt lag med tio landskamper bakom sig. Och nog har tjejerna satt Trelleborg på kartan alltid. I år blev laget svenska mästare. Framgången tror Sara ligger i den goda lagandan. - Vi har spelat ihop oss som ett lag och vi har en mycket bra klubbkänsla, sade hon och försäkrade att motivationen för att fortsätta ligga i topp finns kvar. - Vi måste visa att vi klarar det i mer än ett år, sade hon. Efter att luciorna sjungit "Ljuset i advent" tände Sara Åkerman julträden på Gamla torg, och därefter fortsatte marschen i sedvanlig ordning upp till Rådhuset där granen fick sina lyktor tända inför en stor publiksamling. Den kalla, klara novemberkvällen hade lockat man ur huse och lykttändaren hade ett stort åskådarfölje ända bort till Olof Palmes plats där ljusen tändes under Trelleborgs musikkårs fanfarer och kyrkoherde Gustaf Centervall avslutade ceremonin med några väl valda ord. Valet av lykttändare verkade tilltala publiken, och tjejerna var till och med tippade av en och annan som Allehanda talade med strax innan avslöjandet. För Nils-Gunnar Snygg var valet lätt i år. - Det var inte särskilt svårt. Jag och Egil Ahl bollade lite fram och tillbaka och kom fram till detta beslut efter brainstorming. Vi får alltid in många goda råd och tips från folk, men det är inte alltid vi följer dem, sade han. Efter lykttändningsceremonin fortsatte folk att strosa omkring bland glöggstånd, lussebullar, eldar och allmänt julmys allt emedan mörkret lade sig vid fyratiden. Johanna Andersson och Markus Åkerman brukar gå på skyltsöndagen och de tyckte att årets version var lyckad. - Lite snö hade inte varit fel, var deras enda invändning.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons