Annons

Rugbyn intar Trelleborg

Mycket spex, grillad mat och internationell rugby. Pingvin RC satsar återigen på sin traditionella påskturnering. ”Jag hoppas det blir en turnering som folk kommer att komma i håg”, säger James Mansell, spelare och arrangör.
Trelleborg • Publicerad 8 april 2009
James Mansell och Nicholas Mansell är två av eldsjälarna som annordnar rugbyturnering i påsk. Foto: Tomas Nyberg
James Mansell och Nicholas Mansell är två av eldsjälarna som annordnar rugbyturnering i påsk. Foto: Tomas NybergFoto: 

Påskturneringarna på Pilevallen var åtskilliga under 1990-talet. De senaste åren har arrangemanget dock lyst med sin frånvaro. Att det nu återigen är dags för en ny turnering beror främst på två saker enligt James Mansell.

– Påsken ligger sent i år vilket gör att vi vet att det går att spela på planen och sedan krävs det initiativtagare som orkar dra igång det, säger han.

Annons

Och initiativtagare har det verkligen funnits i år. Fyra gånger Mansell och en Jonsson är hjärnorna bakom årets turnering. Påskturneringen har enligt Britt Ahlström, styrelseledamot i föreningen, huvudsakligen arrangerats av familjen Mansell med fadern Brian, sönerna James med hustrun Caroline och Nicholas med sambon Martina Jonsson.

– De är en helt igenom äkta rugbyfamilj som brinner för rugbyn, säger Britt Ahlström.

Dagarna innan turneringen är hektiska och när TA kommer på besök håller James och Nicholas på att gå igenom programmet för klubbens ideella krafter. Planeringen har dock startat långt tidigare.

– Vi började redan i september med att göra inbjudningar och punktmarkera klubbar för att få dem att komma hit. All tid mellan september till januari lades på det. Sen började jobbet med att fixa fram toaletter, omklädningsrum och mat, berättar James Mansell.

Drygt 250 spelare från Sverige, Danmark, Holland, England och Irland kommer att delta i turneringen. James Mansell är dock orolig att nivån på spelet inte kommer att vara riktigt detsamma i alla matcherna.

– Det beror mycket på vilka lag klubbarna skickar. Jag är rädd för att London Scottish RFC kan ha en rent för hög nivå för turneringen. Vi är ju ett u-land när det gäller rugby, säger James Mansell.

Något som kanske inte påverkar för mycket då det är stämningen runt omkring som bröderna Mansell vill belysa.

– Rugby är speciellt för under matchen är man bittra fiender och ibland blir det till och med slagsmål men efter matchen kan man gå och käka och ta en öl med närmaste spelare Då är man vänner igen, säger Nicholas Mansell.

– Stämningen är häftig att uppleva. Om vädret blir bra så tror jag många trelleborgare kommer hit. Det kommer vara rolig rugby, korta matcher och mycket spex, säger James Mansell och tillägger:

– Och så kan det bli sista påskturneringen här på Pilevallen, på gott och ont.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons