GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rubin greps vid invigning av museum

Under invigningen av Uniformsmuseet för speciellt inbjudna gäster blev kommunstyrelsens ordförande gripen.
Klagstorp • Publicerad 31 juli 2020 • Uppdaterad 27 april 2021
Rubin greps av två personer i poliskläder från tidigt 1900-tal.
Rubin greps av två personer i poliskläder från tidigt 1900-tal.
Foto: Sara Johari

Efter flera års renovering har Klagstorps gamla kommunhus nu kunnat slå upp portarna, men nu som Uniformsmuseum. Under fredagen hölls en visning för speciellt inbjudna gäster. Bland annat var kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M) en av gästerna.

Precis när gästerna bjöds in till museet så kom två personer iförda poliskläder från någonstans mellan 1920 och 1940. Poliserna grep Mikael Rubin och höll fram en plånbok som de menade att han skulle ha stulit.

Polisekipaget, med Rubin i mitten, gick runt huset och in i entrén. Där blev Rubin släppt. Utanför hördes en del ljud och höjda röster.

De skådespelande poliserna var nöjda med insatsen.

– Ja det får vi vara, sa Leif Karlsson, en av poliserna.

Nilla LindSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer