Annons

Rozzie drabbat av inbrott

Klädbutiken Rozzie har drabbats av inbrott och en omfattande klädstöld.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2014
På torsdagsförmiddagen upptäcktes att Rozzie drabbats av inbrott.
På torsdagsförmiddagen upptäcktes att Rozzie drabbats av inbrott.Foto: 

Polisen fick larmet om inbrottet strax före butikens öppningstid klockan 10 på torsdagen. Det var ägaren Robert Sandqvist själv som upptäckte att det varit inbrott.

– Jag såg först en hängare på golvet och tomt bord. Sen såg jag att nästan allting i butiken var borta, berättar han.

Annons

Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom att krossa en ruta vid entrédörren. Exakt när inbrottet skett vet varken Robert Sandqvist eller polisen eftersom larmet aldrig gick.

– De hade tejpat för kännarna, förmodligen under onsdagen medan vi hade öppet.

Ett stort antal varor har försvunnit i samband med inbrottet. Enligt Robert Sandqvist handlar det om så mycket som 90 procent av plaggen. Det motsvarar ett inköpsvärde på en miljon kronor – eller nästan tre gånger så mycket i butikspris.

– De har tagit alla kostymer, flera par jeans, alla läderbälten och alla jackor utom de där, säger han och pekar på en klädställning.

Jackorna han syftar på låg packade i säckar när Robert Sandqvist kom till butiken på förmiddagen. Han misstänker att inbrottstjuvarna blev skrämda av något och därför inte fick dem med sig.

Polisen har varit på plats på Corfitz-Beck-Friisgatan under förmiddagen för att ta upp anmälan och göra en brottsplatsundersökning. Man har även knackat dörr i området för att se om någon av de närboende hört eller sett något under natten till torsdagen.

Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons