Annons

Rött så långt ögat når

Vill du ha det i syltform, som vinäger, i en efterrätt gjord av en Årets kock-finalist eller bara i helt vanlig bärform? Det finns mycket att välja på för besökarna på hallondagarna i helgen.
Trelleborg • Publicerad 16 juli 2011
Gun-Britt Persson och Jonnie Persson gjorde Hallongården till ett av sina stopp på en runda bland lansbygdens butiker. Fikan består av kaffe och chokladkaka med grädde och – såklart – hallon.
Gun-Britt Persson och Jonnie Persson gjorde Hallongården till ett av sina stopp på en runda bland lansbygdens butiker. Fikan består av kaffe och chokladkaka med grädde och – såklart – hallon.Foto: Claes Nyberg
Bengt Grip och Katarina Skog Grip provsmakade fyra olika sorters bär och kom fram till att Glen Ample var godast.
Bengt Grip och Katarina Skog Grip provsmakade fyra olika sorters bär och kom fram till att Glen Ample var godast.Foto: Claes Nyberg
Vilken sort gillar du? Provsmakarna fick rösta på sin favorit.
Vilken sort gillar du? Provsmakarna fick rösta på sin favorit.Foto: Claes Nyberg
Emelie Högberg och dottern Lhea Högberg passade på att smaka på bären när de gick bland buskarna och tittade. Pappa Martin Högberg och storasyster Engla Högberg var också med på utflykten.
Emelie Högberg och dottern Lhea Högberg passade på att smaka på bären när de gick bland buskarna och tittade. Pappa Martin Högberg och storasyster Engla Högberg var också med på utflykten.Foto: Claes Nyberg

Tidigare i år kom Jakob Lells från Skanör tvåa i tävlingen Årets kock. I helgen står i en bod på Hallongården och säljer efterrätter som han själv gjort.

– Den var jättegod, säger Martin Högberg från Malmö.

Annons

Han och familjen besökte gården för första gången under lördagen. Tidigare har de brukat handla familjen Biärsjös produkter på Bondens marknad i Malmö.

– Det var så vi fick reda på att gården fanns och då tänkte vi att vi skulle åka hit någon dag i sommar, säger Martin Högberg.

Den tanken var de inte ensamma om. Gun-Britt och Jonnie Persson från Västra Ingelstad var på en liten turné bland landsbygdens butiker. Hallongården var första stoppet.

– Vi har varit här ett par gånger förr. Jag brukar köpa lite saker här som man kan ha och ge i present. Det är kul för folk som inte är här nere ifrån att få sådant som är tillverkat här, säger Gun-Britt Persson.

Förutom att fika och shoppa kan besökare också roa sig med att utöka kunskapen om de små röda bären. Det finns möjlighet både till guidade visningar bland buskarna och provsmakning av olika sorter.

– Den här är min favorit, Glen Ample. Det är den vi har mest av, säger Martin Biärsjö som har avlöst sin pappa vid provsmakningsbordet.

Bengt Grip provsmakar och håller med.

– Den gillar jag också bäst. Förmodligen är det för att den smakar mest så som man är van att hallon ska smaka, säger han.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons