Annons

Röster höjs för säkrare rondell

Det tog nästan två dagar att sanera Maglarpsrondellen från diesel efter att en lastbil vält där i onsdags eftermiddag. Nu höjs röster för att rondellen ska göras säkrare.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2012
Efter lastbilsolyckan på onsdagen släpptes trafiken på igen på fredagsförmiddagen.
Efter lastbilsolyckan på onsdagen släpptes trafiken på igen på fredagsförmiddagen.Foto: 

Kent Naterman, räddningschef i Trelleborg är en av dem som är kritiska. För en månad sedan skickade han en skrivelse till Trafikverket där han ifrågasatte säkerheten.

– När vi skrev brevet hade redan ett flertal olyckor inträffat, och sedan dess har det blivit två till. Vi tycker det är för mycket på en nybyggd väg i en rondell som ska vara säker, säger han.

Annons

Kent Naterman vill att Trafikverket sänker hastigheten in till rondellen, eller att skyltarna som markerar hastighetssänkningen till 70 kilometer i timmen kommer tidigare. Ett annat alternativ är räfflor i vägbanan så att bilisterna inser att de ska sänka hastigheten.

En annan som är kritisk till rondellens utformning och hastighetsbegränsningarna är Håkan Johansson. Anledningen är att hans son var med om en trafikolycka förra torsdagen.

– De körde in i muren som finns i rondellen. Den muren blir som en bergvägg i och med att det finns sandvallar bakom den, säger han.

Håkan Johansson vill att stenmuren plockas bort från rondellen och att hastigheten sänks och markeras tydligare.

– Olyckor sker alltid. Men förvarningen om att hastigheten sänks från 90 till 70 är nästan obefintlig. Missar man den är det kört.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson, Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons