Annons

"Rösta på den som ni tror klarar jobbet"

"Trelleborgarna bör rösta på den som de tror klarar av jobbet. Man släpper ju inte in vilken hantverkare som helst i sitt badrum, utan man tar en som man vet kan göra arbetet på ett bra och effektivt sätt."
Trelleborg • Publicerad 8 september 2010
Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg, vill satsa på en öppen ledarstil i kommunen om S vinner valet, med strävan att hitta samförståndslösningar.
Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg, vill satsa på en öppen ledarstil i kommunen om S vinner valet, med strävan att hitta samförståndslösningar.Foto: 

Det säger Nils-Gunnar Snygg, en av de ledande socialdemokraterna i Trelleborg i samband med att han tillsammans med oppositionsrådet Catherine Persson presenterar socialdemokraternas kommunalas handlingsprogram.

Det är ingen vild gissning att tro att NIls-Gunnar Snygg menar att det är S som är det parti som kan få saker gjorda i Trelleborg. Och Catherine Persson säger att partiet är berett att ta över ansvaret för kommunen igen efter fyra år i opposition.

Annons

– Det känns som om vi kommer att gå framåt i Trelleborg, säger hon. I motsats till alliansen så vill vi ha ett öppet ledarskap av kommunen och hitta lösningar i samsyn för de stora frågorna, som vägar, hamnen och järnvägar, säger hon.

I sitt kommunala handlingsprogram poängterar S att alla ska få ta del av tillväxt, trivsel och trygghet.

– Alliansen ger fördelar åt vissa, men lämnar andra efter, menar hon. För oss är det viktigt att alla är med.

Fyra punkter vill S framför allt arbeta för under nästa mandatperiod i Trelleborg. Två av dem handlar om att alla ska ha ett arbete och en trygg uppväxt för barn och unga. I de båda andra punkterna satsar S högt:

– Trelleborg ska ha Sveriges renaste färjehamn och Sveriges bästa äldreomsorg, säger Catherine Persson.

Catherine Persson är inte främmande för att samarbeta med andra partiet efter valet om det parlamentariska läget skulle kräva det.

– Alla demokratiska partiet kan vi ta upp en diskussion med. Dit räknar vi inte SD, säger hon.

S i Trelleborg tycker att de fått dåligt gensvar från alliansen på sina förslag. Särskilt gäller det äldreomsorgen.

– Ett enda av de förslag som vi ställt har gått igenom och det rörde 150 000 kronor till kultur inom vården. Och av de pengarna har man inte rört en krona! säger Catherine Persson.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons