Annons

Rosenkvist får toppjobbet

Jonas Rosenkvist blir ny kommundirektör i Trelleborg. Efter sommaren väntas han utses av kommunstyrelsen.
– Det känns roligt, men samtidigt är det ett stort ansvar, säger Jonas Rosenkvist.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2011
Foto: 

När den nu uppsagde kommundirektören Christer Fredriksson tillträdde i december 2009 hade Jonas Rosenkvist varit en av slutkandidaterna i rekryteringsprocessen. Men då ville kommunstyrelsen ha en person som kom utifrån och såg på kommunen med nya ögon. Ett och ett halvt år senare är det ett par invanda Trelleborgsögon som får tjänsten efter Fredriksson.

– Man lär sig av sina misstag. Vi kanske tittade för mycket på utanförperspektivet förra gången, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M), som kommit överens med resten av alliansen att förorda Rosenkvist till tjänsten.

Annons

Den allra viktigaste anledningen till att nu rekrytera Jonas Rosenkvist, i dag kommunjurist och tillförordnad kommundirektör, är att man får stabilitet, menar Bingsgård.

– När Jonas varit tillförordnad har han visat prov på goda kvaliteter. Han tillför lugn i organisationen och har övriga anställdas förtroende.

Jonas Rosenkvist säger sig vara både glad och spänd inför uppdraget. Det finns mycket att ta tag i, menar han.

– Internt har vi fortfarande en hel del att göra vad gäller kommunens nya organisation. Externt har vi stora infrastrukturfrågor som ska lösas, bland annat vad gäller markförvärv, säger Jonas Rosenkvist.

Att han inte fick tjänsten förra gången är inget han är förargad över.

– Jag har aldrig fått någon förklaring till varför, men det är inget som jag grävt ner mig i. Jag har valt att stanna kvar i Trelleborg och jobba vidare, säger han.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons