Annons

Rosa skimmer över basar

En barnbasar där inte bara flickkläderna är rosa utan även syftet. Det hade Michelle Silvhed och Malin Welén varit med att arrangera på lördagen på Trelleborgs församlingshem.
Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2010
Foto: 
Kompisarna Ellinor Erliksson och Emelie Borgenfalk shoppade famnen full av barnkläder till döttrarna Selma och Elvira.
Kompisarna Ellinor Erliksson och Emelie Borgenfalk shoppade famnen full av barnkläder till döttrarna Selma och Elvira.Foto: 

– De som lämnat i sina saker här får hälften och hälften går till Rosa bandet, förklarade de båda arrangörerna.

Två som lämnat sina ganska nyfödda döttrar hemma hos sina respektive män för att gå ut och shoppa barnkläder var Ellinor Erliksson från Malmö som tipsats om basaren av kompisen Emelie Borgenfalk från Trelleborg.

Annons

– Jag har åkt hit från Malmö för att handla till min dotter Selma. Hon är tre månader gammal, berättar Ellinor Erliksson. Jag är jätteintresserad av barnkläder!

Både hon själv och kompisen Emelie Borgenfalk har famnen full med kläder. Emelie Borgenfalk handlar till dottern Elvira, som bara är två månader gammal.

– Det är ju bättre att köpa här än nytt i butik, säger de båda. Barnen hinner ju knappt använda kläderna innan de är urvuxna.

Det var full fart på handeln på församlingshemmet redan från starten på lördagsmorgonen.

– Mellan 20 och 25 personer har lämnat in kläder, berättar Michelle Silvhed. De har själva fått sätta pris på sakerna.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons