Annons

Rondellhund eldhärjades

Under natten mot torsdagen eldhärjades en rondellhund i Trelleborg. -Jag är glad att eldarna tar ut sin energi på min rondellhund, säger konstnären Lars Vilks som står bakom verket.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2007
Bild: Sanna Trygg
Bild: Sanna TryggFoto: 

Räddningstjänsten fick larmet klockan 02.55. Rondellhunden stod i korsningen Hedvägen-Västra Ringvägen men på grund av de senaste veckornas ihållande regn spred sig aldrig elden.

- De som gjort det här är såklart inte samhällets bästa medborgare, säger konstnären Lars Vilks som står bakom rondelhunden.

Annons

Han är ändå glad att den som satt fyr på elden gjort just det och inte vält omkull kommunens blomkurkor eller något liknande.

- Här ser vi en massa energi, förövarna vet bara inte hur de ska kanalisera den. Då är det bättre att de tar ut den på en rondellhund än de riktar sin energi någon annanstans där den kan göra mer allvarlig skada.

Lars Vilks säger att han är glad att "eldarna" som han uttrycker det, visar ett intresse för konsten.

- Jag får verkligen beundra dem. De verkar ju inte vekna av dåligt väder. Jag tycker mig se några riktiga expressionister som ligger bakom eldandet.

Rondellhunden fick smärre skador men står stadigt kvar i Trelleborg.

- Kom till hunden, det är min uppmaning. det är bättre att ni kanaliserar er ilska där än någon annanstans, säger Lars Vilks.Sanna Trygg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons