Annons

Rondellförslag görs om

Tekniska förvaltningens förslag till ny rondell i korsningen Hedvägen/Lundavägen vann inget gehör hos byggnadsnämnden. Nämnden menar att rondellen är alldeles för stor. Nu ska förslaget bantas.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2008
Den föreslagna rondellen vid Lundavägen/Hedvägen är för stor, menar byggnadsnämnden. Arkivbild: Claes Nyberg
Den föreslagna rondellen vid Lundavägen/Hedvägen är för stor, menar byggnadsnämnden. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Tekniska nämnden vill att rondellen och förbindelsen mellan Västra ringvägen och väg 108 ska vara klara innan man kan släppa på trafiken på Hedvägens förlängning ut till Maglarpsrondellen.

Så när byggnadsnämnden på sitt sammanträde i tisdags tog upp förbindelsen norrut från Västra ringvägen till väg 106 beslöt man sig för att gå vidare med samråd om planerna. Däremot menade byggnadsnämnden att förslaget till rondell är alldeles för stort.

Annons

- Förslaget tar upp en dubbelfilig cirkulationsplats som liknar dem man i vanliga fall brukar se på större vägar i utkanterna av städer, inte mitt inne i stadsbebyggelsen, säger Stefan Ferm, stadsbyggnadschef i Trelleborg.

I tekniska nämnden förslag tar rondellen i stort sett hela grönytan vid Sandmöllan i anspråk. I förslaget ligger rondellen inte i själva korsningen utan förskjuten i nordostlig riktning.

Men byggnadsnämnden begär nu att tekniska förvaltningen ska ta fram ett mer bantat förslag i stället.

När det gäller förbindelsen norrut från Västra Ringvägen beslöt byggnadsnämnden att vid en planskild korsning på vägen vid Virkesvägen ta fram ett förslag som går ut på att gräva ned vägen och låta gång- och cykelvägen fortsätta i markplanet.

Förslaget kom från Gunnar Grafström (m) och fick medhåll av nämnden. Nu ska den ändringen arbetas in i förslaget som sedan går ut på samråd. Förslaget innehåller en hel del förändringar i trafiken i denna del av Trelleborg. Till exempel föreslås att Tommarpsvägen stoppas för biltrafik medan gång- och cykeltrafiken kan fortsätta förbi den nya vägen.

Tommarpsvägen får i stället en ny anslutning till Västra Ringvägens förlängning.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons