Annons

Rondellen som leder till nya stråk längs E 6

De nya avtagsvägarna, som leder till Maglarps by och Stavstensudde, är på väg att byggas. "Allt blir färdigt lagom till jul, även mitträckena på E 6", berättar Ronny Nilsson, platschef på Vägverket produktion.
Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2007
Nya sträckan som ska leda fram från Stavstensudde till Maglarpsrondellen.
Nya sträckan som ska leda fram från Stavstensudde till Maglarpsrondellen.Foto: 
Vägen till Maglarps by går förbi pensionatet. BILD: TOMAS NYBERG
Vägen till Maglarps by går förbi pensionatet. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Schaktningen pågår för fullt och det dröjer några veckor innan asfalteringen kan börja.

Arbetet med att skapa avtagsvägarna vid rondellen på E 6, i höjd med Maglarp tar form.

Annons

– Det här kommer att leda till att det framöver blir lättare och betydligt trafiksäkrare att komma ut på E 6, när de två avfartsvägarna är klara, framhåller Marie Minör, projektledare på Vägverket.

Tidigast i slutet av november börjar beläggningen av asfalten läggas på de nya vägarna.

Den nya avfartsvägen in till Maglarps by ska gå precis vid sidan av Eje Wilörs anläggning, Pensionat Maglarp. Infarterna till Maglarps by, respektive Stavstensudde, ska tas i bruk senare i år.

Preliminärt invigs de i slutet av december, troligen dagarna före den 24:e, vilket kan sägas att det blir Vägverkets julklapp till bilisterna och långtradarchaufförerna.

– Samtidigt som rondellen tas i bruk fullt ut, med de nya vägarna ska mitträckena på motorvägen vara färdiga, berättar Ronny Nilsson, som är platschef på Vägverket produktion. Mitträckena placeras på motorvägen, mellan Maglarpsrondellen och fyrvägskorsningen vid Västra infarten.

Men det är inte bara saker av vägteknisk natur som tar form: En damm som just nu skapas utmed motorvägen, parallellt med körbanan som går i nordlig riktning.

En utsmyckning ska placeras mitt i Maglarpsrondellen.

– Det blir som en liten låg mur mitt i rondellen. Den är vit med infällda stenar. Den är ännu inte på plats ännu, men om någon vecka ska den sättas dit, förklarar Ronny Nilsson.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons