Annons

Rökförbudet på serveringar följs

Serveringarna i Trelleborg får gott betyg av miljöförvaltningen för att följa rökförbudet som trädde i kraft 1 juni i år.
Trelleborg • Publicerad 16 november 2005
Toni Trampevski på Casablanca i Trelleborg menade att det är bra med rökförbud på krogen en månad efter att förbudet införts. Arkivbild: Tomas Nyberg
Toni Trampevski på Casablanca i Trelleborg menade att det är bra med rökförbud på krogen en månad efter att förbudet införts. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Lilian Flygare Ivarsson på miljöförvaltningen i Trelleborg har ställt samman en rapport om hur serveringarna i Trelleborg följer den nya lagen om rökförbud.

Och resultatet är bra.

Annons

"Ändringarna i tobakslagen har slagit väl ut i Trelleborg" skriver hon i sin rapport.

I Trelleborgs kommun finns 116 serveringar. Tjänstemän från kommunen har gjort tillsynsbesök på en del av de serveringarna.

Vid inget tillfälle hittades någon som rökte på serveringarna. I en del fall fanns det dock risk att rök skulle spridas in i entréerna och vidare in i lokalerna eftersom det stod askkoppar precis utanför dörrarna.

I stort sett fungerar dock rökförbudet bra i Trelleborg. Risken med spridning från rökare vid entréerna bör dock poängteras för serveringarna, enligt rapporten.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons