Annons

Rök från halmpanna stör grannar

Trelleborg • Publicerad 9 december 2004

I tre år har en halmpanna i en fastighet i Stora Slågarp stört flera grannar.

Boende i de närliggande fastigheterna har framfört klagomål till kommunen på olägenhet av rök, aska och lukt från halmpannan.

Annons

För två år sedan förlängdes skorstenen för att minska påverkan för de kringboende.

Miljöförvaltningen har utfört drygt tiotalet inspektioner mellan år 2001 och 2003 men kunde endast vid ett tillfälle konstatera luktstörning. I oktober kom en ny anmälan in till kommunen om luktstörningar. En ny inspektion gjordes då. Denna gång kunde miljöförvaltningen konstatera att röken från pannan var intensiv och irriterande för luftrör och ögon. Flera anmälningar har gjorts under hösten från flera grannar runt fastigheten med pannan. De klagar på både rök, luft och nedfall från pannan.

Miljönämnden har nu beslutat att fastighetsägaren ska utforma ett åtgärdsförslag för att få ett slut på dessa olägenheter.

Åtgärdsförslaget ska inkomma till miljönämnden senast den sista januari nästa år.

Sofia Bergström

STORA SLÅGARP
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons