Annons

Röda korset öppnar kupa i Trelleborg

Den 22 februari öppnar Röda korset en så kallad Kupa i Trelleborg. Kupan ska fungera som mötesplats, där Röda korsets frivilliga medarbetare möter människor som behöver medmänskligt stöd.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2002

BILD: CLAES NYBERG Skänkta kläder och ting ska finnas till försäljning i Kupans secondhandaffär. I lokalerna på Östergatan 3 finns även ett kök där ett kaffe och hembakade bullar ska finnas och kunna avnjutas. I källaren ska kläder och ting som skänks lagras och ställas i ordning. Där ska även ett rum finnas som ska användas för diverse kurser och cirklar. Greta Hansson har varit aktiv medlem i Röda korset i 38 år. Hon blir en slags husmor i Kupan och kommer att ha översikt över det dagliga arbetet. - Det känns riktigt bra att vi öppnar en Kupa, att Röda korset får en ny verksamhet i Trelleborg. Detta blir ett komplement till övrig verksamhet och kanske kan det attrahera yngre personer, säger Greta Hansson. Det finns redan cirka 200 Röda korset-kupor runt om i Sveriges kommuner. Den första startades i Växjö 1986. Målet är att det ska finnas åtminstone en Kupa i varje kommun. Röda korset har cirka 1000 medlemmar i Trelleborg. Organisationens mål är att fyra procent av invånarna ska vara medlemmar i Röda korset år 2005. Det innebär för Trelleborgs del att medlemsantalet skulle öka till cirka 1500 personer.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons