Annons

Röda korset ber trelleborgarna om hjälp – här är sakerna som behövs

Vill du hjälpa till att göra ukrainska flyktingars mottagande så bra som möjligt? Här är listan på de saker som Röda korset delar ut till de som anländer till Trelleborgs hamn.
Trelleborg • Publicerad 14 mars 2022 • Uppdaterad 15 mars 2022
Lars Persson och Rolf Ståhl från Röda korset möter de flyktingar som kommer till Trelleborgs hamn.
Lars Persson och Rolf Ståhl från Röda korset möter de flyktingar som kommer till Trelleborgs hamn.Foto: Tomas Nyberg

Många vill hjälpa till under Ukrainakrisen och ett sätt är att lämna in sina överblivna kläder och saker. Röda korset i Malmö tar gärna emot kläder, men i Trelleborg har man inte förråd nog.

I stället är det främst mindre leksaker och gosedjur som efterfrågas. Röda korset tar emot flyktingar som kommer till hamnen. Barnen får gosedjur och man bjuder hela familjen på lite fika. Det handlar alltså främst om att göra mottagandet så varmt och välkomnande som möjligt.

Annons

– Vill man lämna saker går det bra att komma till våra lokaler på Klörupsvägen 29. På lördagar mellan klockan 10-13 är vi på plats, säger Lars Persson på Röda korset.

Fakta

Lista över vad Röda korset efterfrågar

Gosedjur

Mindre leksaker

Kex

Dryck, vatten och saft

Mindre påsar godis

Våtservetter

Kaffe

Te

Socker & grädde

Kaka

Frukt

Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons