Annons

Röda bojar visar vägen till konsten

Landskap med hav och land, träföremål och blommor. Det är en brokig blandning av verk som visas när Konstnärsgillet Söderslätt har vernissage i helgen.
Trelleborg • Publicerad 25 oktober 2006
"Jag har jobbat med min konst som en tosing, för att få allt färdigt", säger Britt-Marie Aulin Tonning, från Bokenäs konsthall.BILD: TOMAS NYBERG
"Jag har jobbat med min konst som en tosing, för att få allt färdigt", säger Britt-Marie Aulin Tonning, från Bokenäs konsthall.BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Följ de röda bojarna längs vägarna! Då finner du lokal konst, skapad av medlemmar i KGS, Konstnärsgillet Söderslätt. Nu bjuder de in till en samlingsutställning på Garvaregården i Trelleborg och i en rad skaparhus och ateljéer, framför allt hemma hos de lokala konstnärerna själva.

Glas är ett material som Lars Nevhage ägnat sig åt i hela sitt yrkesliv, då han jobbade på glasmästeriet i Västra Vemmerlöv. Sedan pensionen för några år sedan ägnar han sig åt ett annat material. Trä.

Annons

– Detta är en skål, gjord av alm. Formen har jag fantiserat fram själ, visar Lars Nevhage, som bjuder in besökare till sin bostad i Höllviken.

I år deltar 41 konstnärer från gillet.

Inga Malmros är en av dem. Hon ställer ut tillsammans med Britt-Marie Aulin Tonning på Bokenäs konsthall.

– Jag har målat ett ansikte inuti en blomma. Bilden föreställer mitt barnbarn Charlotte Löwenhjelm som är inuti en pion. Det är både verklighet och fantasi, beskriver Inga Malmros.

Teknikerna skiftar mellan alltifrån akvarell till skulptur. Vävnader mixas med fotokonst.

Vernissage är det nu på lördag den 28 oktober mellan klockan 10 och 17.

Utställningarna på Garvaregården och i de respektive ateljéerna samt de andra samlingslokalerna pågår fram till helgen därpå med avslutning den 5 november.

– Ska man se utställningarna under vardagarna underlättar det om man ringer respektive konstnär innan man åker till utställningen, säger Stefan Mårtensson, som visar sina egna verk på Möllegården i Skegrie.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons