Annons

Röd revy roade sossar

Revyn "Valvakna!" är tänkt att få folk att gå till vallokalerna i höst.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2010
Revygänget Kulturparlamentet gästade ABF och framförde ”Valvakna” i Parken Trelleborg.
Revygänget Kulturparlamentet gästade ABF och framförde ”Valvakna” i Parken Trelleborg.Foto: 

Det kan såklart ses som politisk propaganda. Men huvudsyftet är att få människor att gå och rösta och att ge dem som redan är socialdemokrater lite mod och styrka inför valet. I går besökte gruppen Kulturparlamentet Trelleborg med revyn "Valvakna!".

– Vi har skrivit den här revyn för att vi vill vara med och byta ut den nuvarande regeringen, säger Ewa Carlsson, en av de fyra skådespelare som deltar i föreställningen.

Annons

De beskriver sig själva som narrar som åker land och rike runt och häcklar den nuvarande regeringen.

– Föreställningen innehåller garanterat fula påhopp och nidvisor, säger Dick Eriksson.

I publiken sitter flera i Trelleborg väl kända socialdemokrater och fackligt engagerade. Att spela revyn för en grupp politiker i alliansen skulle nog vara svårare för de fyra medlemmarna i teatergruppen.

– Jag tror ärligt talat inte att de skulle vilja betala för det, säger Ewa Carlsson.

Och föreställningen hinner knappt börja förrän nidvisor med omgjorda texter till kända melodier som "Man ska leva på varandra" avlöser varandra.

Tona Ishaq
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons