Annons

Rockis och Poppis rockade

Förtjusta skrik och armarna i luften – hela tiden. Så såg det ut när Rockis och Poppis kom till Trelleborg. Med sig hade de fjortisarna och Kalsonglåten, showens mest bejublade del.
Trelleborg • Publicerad 6 november 2010
Limbodans. Till de andra föräldrarnas förtjusning får en pappa följa med upp på scen också.
Limbodans. Till de andra föräldrarnas förtjusning får en pappa följa med upp på scen också.Foto: 
"Det är viktigt att ni härmar mina rörelser", säger Poppis och barnen lyder.
"Det är viktigt att ni härmar mina rörelser", säger Poppis och barnen lyder.Foto: 
Rockis och Poppis gav järnet.
Rockis och Poppis gav järnet.Foto: 
Rockis tjuvstartar kalaset och äter fler än tio och tårtor. Då blir han tjock och spricker. Poppis och fjortisarna tror inte sina ögon.
Rockis tjuvstartar kalaset och äter fler än tio och tårtor. Då blir han tjock och spricker. Poppis och fjortisarna tror inte sina ögon.Foto: 
Rockis och Poppis rockade loss ordentligt.
Rockis och Poppis rockade loss ordentligt.Foto: 

På första raden sitter Mikaela Liljeberg Lindgren. Det är första gången hon ser Poppis och gänget.

– Vad ska de göra? Ska de bara sjunga? undrar hon innan showen har startat.

Annons

Hon och de andra barnen blir snart varse att det blir mycket mer än bara sång. Rockis, Poppis och de två fjortistjejerna med tofsar i håret och tröjor som blottar deras magar verkar ha hur mycket energi som helst. De hoppar, studsar och tjoar på scenen, och barnen hänger på.

Mikaela Liljeberg Lindgren står snart upp och smäller såpbubblorna som bröderna Rockis och Poppis blåser ut över publiken.

Den här gången blev det två shower i Parkens rotunda med kvartetten på scen, en på fredagen och en på lördagen. Det märks att några av barnen på lördagen redan sett showen. När gänget hittar en silvrig kalasväska, till exempel.

– Läs på lappen! ropar flera barn i kör.

Under drygt 30 intensiva minuter blir det sånger om tennis, kalas, godis och städning. Och så såklart Kalsonglåten där underkläder i alla dess former kastas fram och tillbaka mellan publiken och scenen.

– Idag kör vi den korta showen. Vi får bara 200 kronor i gage. Eller vad säger du Rebecca, får vi 250? Okej, då kör vi en låt till, säger Poppis.

Kommunens kultursekreterare Rebecca Segerhagen ger sitt medgivande och publiken jublar.

Margareta Ekelund
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons