Annons

Rivningslov sökt för tre gatuhus och smedja

Byggnadsnämnden i Trelleborg ska nu ta ställning till rivningslov för tre gatuhus samt Nordströms smedja på Västergatan.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Nu hotas tre gatuhus och Nordströms smedja vid Västergatan/bryggaregatan i Trelleborg av rivning. BILD: CLAES NYBERG Husen ligger i närheten av Svenssons glasmästeri på Algatan där rivningslovet gav upphov till en hård debatt. - Troligen tar vi upp frågan om rivningslov på sammanträdet i augusti, säger Kjell Nilsson (s), ordförande i byggnadsnämnden. Det är företaget Byggidé i Skåne AB (Bisab) som ansökt om rivningslov. Företaget planerar troligen att bygga bostäder i kvarteret. På glasmästeri-tomten är det Trelleborgshem som tänker bygga bostadshus. Tanken är att hela den norra delen av kvarteret Sjöjungfrun i korsningen Västergatan/Bryggaregatan ska rivas ner till Dannegården och bereda plats för ett nybygge. De hus som nu hotas av rivning är tre tidstypiska gatuhus ut mot Västergatan samt den gamla smedjan ner längs Bryggaregatan. - I första hand planerar Bisab att bygga bostadshus, säger Kjell Nilsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons