Riven butik ger rum åt radhus

På sitt senaste sammanträde beslöt samhällsbyggnadsnämnden att ställa ut förslaget till ny detaljplan för tomten för samråd.
Trelleborg • Publicerad 11 mars 2013
Här där Akka Livs stod ska det bli fem nya radhus. Foto: Claes Nyberg
Här där Akka Livs stod ska det bli fem nya radhus. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

De fem radhusen ska byggas med tomt både utåt gatan och inåt parken. De byggs som hyresradhus till att börja med, men planen gör det möjligt att i framtiden stycka av varje tomt för sig.

Radhusen blir i en våning, även om den nya planen medger två våningar. De planerade husen blir på cirka 120 kvadratmeter.

Fasaden mot gatan ligger minst 8,5 meter in. Det ger plats för en parkeringsplats framför varje radhus. Det blir också möjligt att bygga carport eller garage.

På varje tomt kan man bygga ett förråd på tio kvadratmeter, enligt förslaget till plan.

Enligt planen ska träden vid stigen söder om radhusen bevaras. Däremot blir det tillåtet att fälla träden vid själva radhusen, även om träden in mot parken med fördel kan bevaras som en del i trädgårdarna. I gränsen mot parken ska det finnas häck medan det inte blir tillåtet med mur eller staket, annat än en stödmur på max en halv meter.

Så fort detaljplanen antagits och bygglovet är klart planerar Alsingevallen att börja bygga radhusen.

Akka livs var tidigare en Coop-butik. De senaste åren drevs den i privat regi, men stängdes för ungefär ett år sedan. Butiken eldhärjades i en anlagd brand i fjor sommar.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.