Annons

Risk för p-kaos även i sommar

Parkeringskaoset på Smygehuk riskerar fortsätta minst en sommar till. Kommunen vill införa parkeringsavgifter och övervakning, något som länsstyrelsen nu hotar att stoppa.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2012
Än så länge är det fridfullt på parkeringen vid Köpmansmagasinet. Men när högsäsongen rullar in packas husbilarna och kaos uppstår.
Än så länge är det fridfullt på parkeringen vid Köpmansmagasinet. Men när högsäsongen rullar in packas husbilarna och kaos uppstår.Foto: 

Ditte Fagerlund, vd på kommunens utvecklingsbolag, beskriver parkeringssituationen vid Köpmansmagasinet som anarki. Under högsäsong står det husbilar huller om buller på gräsplanen.

Utvecklingsbolaget, som arrenderar marken under sommaren, vill utföra enklare åtgärder för att försöka bringa ordning i kaoset. Det kan bland annat handla om att anlägga parkeringsfickor och införa ett betalsystem.

Annons

– Vi ska absolut inte hägna in eller hårdgöra, säger Ditte Fagerlund.

Men även för enklare åtgärder krävs dispens från strandskyddsbestämmelserna, något som samhällsbyggnadsnämnden beviljade på sitt möte i april. Men nu sätter alltså länsstyrelsen käppar i hjulet och kommer att inleda en överprövning av beslutet.

Enligt länsstyrelsen är samhällsbyggnadsnämndens beslut ofullständigt och man har inte berättat exakt vilka åtgärder som måste göras, och varför man måste göra dessa på strandskyddat område.

Innan överprövningen är klar så kan utvecklingsbolaget inte göra något på området. Därför riskerar parkeringsproblemen att kvarstå den här sommaren också.

– På torsdag ska vi träffa länsstyrelsen och förklara vad det är vi har tänkt göra. Sedan får vi se hur lång tid överprövningen tar, säger Ditte Fagerlund.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons