Annons

Risk för köer när ny bro öppnas

Bron över Vellinge Södra kommer eventuellt att öppna den här veckan och det innebär risk för köer. Trafikverket rekommenderar trafikanter att välja Vellinge norra.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2011
Trafiken Vellinge södra–E 6 ska ledas om över bron och på en parallellväg. Vid korsningen där tryckeriet JMS ligger är det risk för köer.
Trafiken Vellinge södra–E 6 ska ledas om över bron och på en parallellväg. Vid korsningen där tryckeriet JMS ligger är det risk för köer.Foto: Tomas Nyberg

Väg 500 inifrån Vellinge och ut till Vellinge södra ska eventuellt ledas upp på bron den här veckan eller nästa vecka. Men på- och avfartsramperna till bron är inte klara. All trafik från och till väg 500 kommer att behöva köra en provisorisk väg ner till korsningen vid tryckeriet JMS.

– Situationen kommer att bli motsvarande till när vi hade förbifarten, säger Björn Ståhle på Trafikverket.

Annons

Blir det något tömningsfält för norrgående trafik som ska svänga av?

– Det är rätt trångt där, det kommer inte att få plats något separat vänstersvängsfält, säger Björn Ståhle.

Risken är därför överhängande för köer.

– Vi rekommenderar folk att välja Vellinge norra om de ska norrut eller söderut, säger Björn Ståhle.

Lösningen är provisorisk men kommer att användas under ett antal veckor tills ramperna är klara.

Övriga arbeten den här veckan:

Maglarp

På östra delen av vägen, vid bullervallen mellan rondellen och bron, kommer eventuellt arbete med dränering att ske. Vägen ska senare schaktas för breddning på västra sidan.

Skegrie

Den nya vägen vid trafikplatsen och söderut ska få bärighet genom överbyggnadsarbeten. Trafiken ska inte påverkas mer än tidigare av lastbilstrafiken på nuvarande E 6, enligt Björn Ståhle.

Annons

Schaktning för ramperna öster om den nya vägen ska börja schaktas, men eftersom ramperna kommer att gå in i nuvarande E 6 kan arbetet inte slutföras innan trafiken flyttats.

Håslöv

Sträckan Skegrie–Håslöv får också bärlager. I princip är det arbetet klar och vägarbetarna ska börja asfaltera på ett av körfälten.

– Man kommer att lägga asfalt på körfältet för den tunga trafiken. Sedan kommer man att fylla på med bärlager upp till samma nivå som asfalten i det vi kallar omkörningsfältet, säger Björn Ståhle.

Mot Vellinge ska förberedelser påbörjas för breddning av vägen på västra sidan. På östra sidan ska telefonledningar flyttas. Inget av arbetena påverkar trafiken, enligt Björn Ståhle.

Martin Strandberg
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons