Annons

Ringvägen försenar E 6: s utbyggnad

Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2006

En ny, långvarig, miljöprövning kan bli följden av att kommunen lagt ett förslag om att dra in E 6 norr om stadskärnan. Det skriver Vägverket i sina synpunkter på den fördjupade översiktsplanen för västra delen av Trelleborg.

E 6 ingår i det Transeuropeiska transportnätet och är därför klassad som riksintresse. Vägverket håller på med en vägutredning som ska redovisa de olika alternativen till sträckning av vägen. Men i de ekonomiska planer som gäller, åtminstone än så länge, finns bara pengar till en ombyggnad av E 6 i det läge vägen ligger nu. Om alternativet med E 6 norr om staden för att sedan ansluta till färjorna längre bort blir aktuellt så blir det dels dyrare, dels en annan sträckning än den som miljödepartementet tog ställning till efter långa våndor.

Annons

Den alternativa sträckningen skulle också få ett stort antal anslutningspunkter, där trafiken kan komma på E 6, men det vänder sig Vägverket också emot, om än i försiktigare ordalag. Vägverket uttrycker det som att ringvägen blir en del av E 6 och måste hålla en standard som lever upp till E6: s funktion. Det vill säga betydligt färre anslutningar.

Med en ny sträckning mellan Skegrie och första anslutningen till ringvägen måste hålla motorvägsstandard, enligt Vägverket, och det kräver ny prövning av regeringen.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons