Annons

Riktmärke i Anderslöv försvinner

Nu har rivningen av den gamla silon i Anderslöv inletts. Därmed försvinner en byggnad som utgjort ett riktmärke i samhället under flera årtionden.
Trelleborg • Publicerad 13 mars 2002

BILD: MATS WICKSTRÖM Knappt hade Lantmännen öppnat portarna till sitt nya stora byggvaruhus i Anderslöv förrän grävskoporna satte käftarna i den gamla slitna spannmålssilon. När nu Gasells tagit över Lantmännens gamla anläggningar kommer i första hand silon att jämnas med marken. På tisdagen började alltså rivningen av den gamla silon som stått oanvänt i många år. I och med att Lantmännen byggde nytt på granntomten förseglades silons öde. Gasell och Lantmännen bytte tomter med varandra och på så sätt kunde företagens expansionsplaner lösas på ett enkelt sätt. Gasell har redan uppfört ett 3 500 kvadratmeter stort råmateriallager strax söder om Lantmännens gamla silo, men företaget behöver mer mark för sina utbyggnadsplaner. När nu Lantmännens gamla lokaler blivit lediga och övergått i Gasells ägo kan utbygganderna påbörjas. Silon kommer rivas etappvis och rivningsmaterialet kommer man att använda som uppfyllsningsmassor för att jämna av tomten ner mot den nya lagerhallen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons