Annons

Rikspolitiker uppmärksammar häktets situation

Justitieminister Tomas Bodström (s) ska i riksdagen få svara på varför häktena, exempelvis häktet i Trelleborg, ständigt är överbelagda.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2003

Trelleborgs överfulla häkte med dålig miljö för både intagna och personal är ett ständigt återkommande problem. Torkild Strandberg (fp), ledamot i riksdagens justitieutskott, menar att platsbristen är alarmerande och ska nu besöka häktet i Trelleborg för att själv undersöka situationen. Samtidigt ställer han en öppen fråga till justitieminister Tomas Bodström (s) om vilka åtgärder han tänker vidta för att tillgodose behovet av platser vid häktena i Sverige. Det är inte bara Trelleborg som drabbas av bristen på häktesplatser. Bristen är stor i nästan hela landet på grund av överfulla fängelser. Just nu finns det 33 celler eller rum på häktet i Trelleborg till 36 häktade personer.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons