Annons

Riksdagspolitiker besöker hamnen

Den 23 februari får Trelleborg besök av riksdagens trafikutskott (TU). Det är en del av en lobbykampanj som hamnen nu drar igång för att försöka övertyga politikerna i Stockholm om att Trelleborgs hamn är viktig och att E 6 måste byggas ut.
Trelleborg • Publicerad 9 januari 2004

- Ibland känns det som om politikerna i Stockholm inte riktigt känner till oss. De vet nog inte vilka stora volymer vi arbetar med, tror Leif Borgemark. Därför måste vi lobba bättre i framtiden. I november skickade Leif Borgemark ett brev till trafikutskottet med en inbjudan att besöka hamnen. I samband med en resa till Tyskland stannar nu utskottet till i Trelleborg. Syftet är i första hand att göra ett studiebesök i Trelleborgs hamn, men även att diskutera framtiden. - De ska titta på vår verksamhet och anläggning. Och så ska vi gemensamt besöka hamnen i Rostock som vi har mycket samarbete med, förklarar hamnchefen Leif Borgemark. Och självklart vill vi också ta upp frågan om E 6 med dem. Trafikutskottets ledamöter är viktiga för Trelleborgs hamn eftersom de handlägger statens trafik- och transportfrågor. - Därför är det extra roligt att representanter för hela utskottet kommer hit. Tidigare har vi haft besök av utskottets s-grupp och m-grupp, men aldrig av alla partierna, säger en nöjd Leif Borgemark. Trafikutskottet kommer att ha ett späckat schema med lunch och tre timmars besök i Trelleborgs hamn. Därefter bär det iväg med färjan till Rostock vid tretiden. - Det är inte lång tid vi har på oss, men vi kommer naturligtvis att fortsätta diskussionerna på färjan, påpekar Leif Borgemark. Dagen efter väntar övernattning i Rostock och besök i den tyska hamnen tillsammans med representanter för Trelleborgs hamnbolag och Leif Borgemark.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons