Annons

Riksdagsman på besök

Arbetslöshet och sysselsättning. Det var de viktigaste frågorna för riksdagsmannen Bo Bernhardsson (s) när han kom till Trelleborg i går.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2005
Fortsatt hög arbetslöshetsersättning och sjukersättning. Det förespråkar Bo Bernhardsson (s) BILD: TOMAS NYBERG
Fortsatt hög arbetslöshetsersättning och sjukersättning. Det förespråkar Bo Bernhardsson (s) BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Besök bland gräsrötter och studiebesök ute i verkligheten, på mekanisk verkstaden Tobela, dagcentralen Akka där han åt lunch slutligen en visit på nedläggningsdrabbade Gummifabriken. Det stod på programmet när Bo Berhardsson, socialdemokratisk riksdagsledamot och före detta chefredaktör för insomnade tidningen Arbetet, gjorde en visit i Trelleborgs kommun på måndagen.

Högst upp på hans prioriteringslista står frågor som gäller arbetslöshet och sysselsättning.

Annons

– Jag är optimistisk! Fler jobb anmäls på arbetsförmedling än på många år och tillväxten ökar, urbrast han vid en pressträff på LO-borgen innan han gjorde sina tre studiebesök.

– Det är inget nytt med omstruktureringar i näringslivet. Att produktion flyttar utomlands är inget vi kan göra åt, mer än att kämpa för fortsatt höga arbetslöshetsersättning och oförändrad sjukpenning. Alla som vill vidareutbilda sig och byta jobb måste få ett hundraprocentigt stöd, resonerar Bo Bernhardsson.

Samtidigt är han kritisk mot näringslivet.

– Med skyhöga vinstnivåer i många bolag skapas alldeles för få jobb i dagens Sverige. Det är fel. Många svenskar är ju delägare i flera bolag genom sitt pensionssparande, men har ändå svårt att påverka detta, säger han.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons