Annons

Ridning är andra sporten efter fotboll

"Ridsport är idrott nummer två efter fotboll, i Skåne är 25 000 personer inskrivna i ridklubbarna", berättar Lena Karlsson på Skånes Ridsportsförbund.
Trelleborg • Publicerad 20 januari 2009

Varje vecka rider 258 personer på Trelleborgs Ryttarförenings ridskola, Sydslättens Ryttarförening har drygt 180 personer inskrivna i ridskolan och Kyrkoköpinge Ridklubb har runt 70 elever i sin ridskola.

Detta trots att det är både dyrt och tidskrävande att rida.

Annons

– För tre- fyra år sedan var det en väldig ökning av antalet aktiva, sedan dess har det legat konstant, säger Mona Sandberg på kansliet hos Trelleborgs Ryttarförening.

Men hon utesluter inte att antalet ridande kan komma att minska igen. eftersom sporten är konjunkturberoende. När människor får mindre pengar i plånboken på grund av det finansiella läget är ridningen en av de utgifter som kan få stryka på foten, tror hon.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons