Annons

Ridklubbar bidragsvinnare

Åtta lokala idrotts- och fritidsföreningar kan glädja sig åt ett oväntat pengaregn. Fritidsnämnden delar ut drygt 320 000 kronor extra i höst.
Trelleborg • Publicerad 16 oktober 2014

Extrapengarna består av ett överskott från fritidsnämndens budget 2013, som man nu har fått kommunfullmäktiges tillstånd att använda fritt.

Det innebär bland annat att Östra Torps gymnastikförening får 27 500 kronor till en "tumblingvagga" i Smygehallen, Sydslättens Ryttarförening i Anderslöv får ett upprustningsbidrag samt räntebidrag för ett lån och Trelleborg Basket får halva den nödvändiga summan till en skottmaskin.

Annons

Största bidraget, 100 000 kronor, går dock till Trelleborgs Ryttarförening i skötselbidrag. Viss oenighet rådde i fritidsnämnden:

- Vi ville sprida ut bidragen på fler föreningar än vad den socialdemokratiska oppositionen ville. Och vi har också låtit föreningarnas storlek och antal aktiva ha större betydelse, kommenterar Mats Svensson (KD), fritidsnämndens ordförande som ännu en tid har femklöverns majoritet bakom sig.

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons