Rhapsody på redaktionen

Förra sommaren gjorde Robert Wells stor succé i Trelleborg. På onsdagen passade den folkkära pianisten på att ta en sväng upp till Trelleborgs Allehandas redaktion, testa nyhetschefens stol och käka en sallad med kräftsstjärtar på restaurang Horizont.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2008
Robert Wells fick sitta i nyhetschefens stol i några minuter. Bild: Kristina Eriksson
Robert Wells fick sitta i nyhetschefens stol i några minuter. Bild: Kristina ErikssonFoto: 

Han berättade också om sommarens jubileumsturné, planerna på en best of-platta och minnen från succébesöket i Trelleborg förra året då 10 000 personer kom till Vångavallen.

- Spelningen i Trelleborg var den största förra sommaren. Och det är ju lite kul att en AIK-are drar mer publik än hemmalaget, säger Robert Wells och flinar brett.

- Fast det jag minns bäst är hur mycket det regnade. Precis när vi började lira slutade regnet, men timmarna innan var riktigt blöta. Orkestern som spelade före oss hade det inte lätt. Killen som spelade tuba fick tömma instrumentet mitt under konserten, för att tuban blev full av vatten, säger Robert Wells.

I sommar firar Robert Wells tio år med Rhapsody in Rock. Det gör han med en påkostad jubileumsturné med framför allt kvinnliga gäster.

- Det var LaGaylia Fraizer som kom med idén att det skulle vara en "womens rhapsody" på tioårsjubileet, säger Robert Wells. Med på turnén följer, förutom Lagaylia, bland andra Charlotte Perrelli, Jessica Andersson och Sofia Källgren. För tredje gången agerar komikern Mikael Tornving sidekick till Wells.

25 juli kommer jubileumsturnén till Öja utanför Ystad. Där delar Robert Wells redan publikrekordet med Status Quo. Båda har tidigare lockat runt 8000 personer till Slottsruinen.

- Det känns riktigt kul att dela rekordet med dem, inte minst för att Status Quo är mina idoler, säger Robert Wells.

Krögaren Philip Liedberg på Öja tror att Wells har god chans att slå det delade rekordet i år. Men han har hård konkurrens från Deep Purple och Europe, som spelar tillsammans på Öja 9 augusti.

- Det är svårtippat, säger Robert Wells själv.

- Både Deep Purple och Europe är ju riktigt bra band, och jag hade gärna sett den konserten själv. Inte minst för att John Norum är med, för han är en fantastisk musiker. Och Europe låter ju bättre nu än någonsin, säger Wells.

Läs hela intervjun med Robert Wells i Allehanda på lördag.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.