Revyn skjuter på premiären

Trelleborgsrevyn skjuter på sin sommarteater i år. Premiär i folkets park blir det först 22 juli.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2005

Sommarfarsen i Trelleborgs folkets park hör till traditionerna, liksom att det blir på utescen och gratis entré. Inget av det ruckar Trelleborgsrfevyn på i år. Det är bara traditionen att ha premiär första fredagen efter midsommar som bryts. Revysällskapet skjuter på premiären hela tre veckor.

Det finns två anledningar, berättar Jonas Andersson från Trelleborgsrevyn:

– Dels är det så att min far fyller 60 år och har bjudit mig och min fru Jessica till Fuengirola i Spanien. De andra kunde förstås spelat utan oss, men de ville faktiskt hellre skjuta på det.

– Dels så brukar det vara bättre väder lite längre fram på sommaren. I somras försvann en och en halv vecka på grund av dåligt väder. Och det är så trist att spela när folk sitter och huttrar under filtar.

Premiären blir alltså i stället den 22 juli, och sedan spelar man fram till den 7 augusti.

För fjärde året i rad är farsen författad av Arnold & Bach, ett radarpar som bland annat Nils Poppe ofta använde sig av på Fredriksdal. Den har också spelats mer än en gång där, först under namnet "AB Dun & Bolster", och sedan, under Eva Rydbergs tid, som "Arnbergs korsettfabrik".

Samma pjäs har spelats på Pildammsteatern i Malmö 1994 under namnet "Charmören från Fosie". Trelleborgsrevyn har arbetsnamnet "Charmören från Snarringe".

Lars Thulin

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.