GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Revyn revanschsugen efter allt pandemistrul

Den som väntar på ett gott skratt väntar aldrig förgäves. I januari är Trelleborgsrevyn tillbaka med ”Tredje gången gillt”, en blinkning åt de pandemiproblem som två gånger satt käppar i hjulen. Regissör Christel Hansson Björkegren basar över en ung ensemble som är supersugen på revansch.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 23 november 2022
Sugna på revy och revansch. Bakre raden från vänster Carolina Adler, Markus Jönsson, Nellie Hejdefalk. Främre raden Jakob Stierna, Gustav Tillgren samt Una Persson.
Sugna på revy och revansch. Bakre raden från vänster Carolina Adler, Markus Jönsson, Nellie Hejdefalk. Främre raden Jakob Stierna, Gustav Tillgren samt Una Persson.Foto: Pia Jönsson

2021 tvingades Trelleborgsrevyn ställa in sin nyårsrevy. Och i vintras hann man, trots att pandemin var på väg att ebba ut, bara hålla premiär på ”I full förklädnad”. Sen spred sig viruset – i ensemblen.

Revyn var dock helt inställd på att komma igen med nya datum. Men även det snöt sig, så att säga.

– Vi försökte att få ihop det, men så kunde inte den och sen kunde inte den och till slut gick det inte att köra. Verkligen jättesorgligt, det var en jättebra föreställning som vi var mycket nöjda med, berättar Christel Hansson Björkegren.

– Framför allt är jag glad för att vi har en ung ensemble i jämförelse med många andra revysällskap, fortsätter hon.

– De för med sig den musiken som de yngre känner igen, och är kanske mindre för det här att gå uppklädda i revykläder och mer för att spegla dagens samhälle. Vi har visserligen mycket pensionärer i vår publik, men man måste se bredare på det hela. Kan man få ungdomar att komma så blir det en positiv effekt, både för kulturen i Sverige och för alla unga som knappt vet vad revy är för någonting.

”De är jätteduktiga, har mycket idéer och ett bra samarbete. Och det är det teater handlar om.”
Christel Hansson Björkegren

Vissa delar av fjolårets inställda revy har trots allt gått att återbruka. Men det mesta av ”Tredje gången gillt” är nyskrivet; hälften av ensemblen själva och hälften av betalda textförfattare. Det blir en hel del lokalt, förstås, en del från riksplanet eftersom det varit val och mycket musik och sång.

– Det är viktigt att folk känner igen sig, givetvis, säger Christel Hansson Björkegren. Och att de blir underhållna, både av sånt som får dem att skratta och sånt som manar till eftertanke.

I den sex man starka ensemblen hittas dels tidigare bekanta som Markus Jönsson, Una Persson, Carolina Adler, Gustav Tillgren samt teaterstudenten Nellie Hejdefalk. Och dels nya fyndet Jakob Stierna – med ett lovande efternamn. Kapellmästare för den lilla live-orkestern är Gustaf Brandt. Alla är taggade och sugna på revansch, lovar Christel Hansson Björkegren.

– Oh ja, det är de! utbrister hon. Och det är jätteroligt. De är jätteduktiga, har mycket idéer och ett bra samarbete. Och det är det teater handlar om.

Inget kan stoppa dem nu. Eller? En viss oro kan man ha över om revypubliken har pengar över till skådespel denna kärva, kostsamma vinter.

– Det är kanske inte så roliga tider, konstaterar Christel Hansson Björkegren. Men man kommer ju för att få skratta lite, eller hur?

Fakta

Tredje gången gillt

Revy med Trelleborgsrevyn på Parken, Trelleborg.

Premiär 14 januari 2023. Spelas lördagar och söndagar till och med 12 februari, dock ej 4/2 och 11/2.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.