Revyfavoriter i radion

Favoriter från Trelleborgsrevyns guldålder luftades igen på fredagen, då medlemmar från Knut Gerhards 40-talsrevyer strålade samman i Trelleborgs Närradio.
Trelleborg • Publicerad 25 januari 2002
Sune Andersson. BILD: CLAES NYBERG
Sune Andersson. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Gert Gustafsson, Astrid Lantz-Magnusson och Lasse Höggren. BILD: CLAES NYBERG Kulturtimmens Gert Gustafsson från ABF hade bjudit in trion Astrid Lantz-Magnusson, Lasse Höggren och pianisten Curt Lundberg, som tillsammans framförde flera sånger från lokalrevyerna. Revypappan Knut Gerhard skrev de populära revyerna, som hölls i bland annat Folkets park mellan åren 1947 till 1958. - Knut Gerhard var väldigt duktig på att sätta ihop revyer, tycker Astrid Lantz-Magnusson. Att sjunga de sångerna nu igen är jätteroligt, de har suttit i bakhuvudet på mig hela tiden. Det har aldrig gått ur! Astrid, Lasse och Curt har även satt ihop ett sketchprogram under rubriken "Minnenas Kabaret", som de framfört på olika pensionärssammankomster. Och det kommer de att göra igen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.