Restaurang stängdes på grund av allvarliga brister
Restaurangen saknade bland annat godtagbara rutiner för hygien och man förvarade varor på fel temperaturer.
– Och så var det det att verksamheten var inte var registrerad, säger livsmedelsinspektören Carl-Erik Kockum.
Restaurangen har nyligen haft ett ägarbyte, och efter det har det inte ansökts om något nytt livsmedelstillstånd hos kommunen. Vid inspektionen den 7 mars beslutade därför livsmedelsinspektörerna att omedelbart stänga ner verksamheten och förbjuda dem att låta matvaror lämna lokalerna.
– Den 9 mars blev vi sedan kontaktade av ägaren som sa att man åtgärdat bristerna, och vi gjorde ett återbesök. Vi blev inte tillfredsställda med det som gjorts, säger Carl-Erik Kockum.
Efter det gjordes ytterligare ett besök, och verksamheten har inte längre förbud att släppa ut livsmedel på marknaden, mot att de varor som inte förvarats på rätt sätt förverkas.
– De är inte riktigt i mål än, vi är inte nöjda. Men vi utfärdar inte fler förbud, utan kommer att föreslå nämnden att förelägga ägarna om vite, som måste betalas var gång de uppvisar att bristerna inte åtgärdats, säger Carl-Erik Kockum.