Annons

Restaurang stängdes på grund av allvarliga brister

Den 7 mars i år beslutade kommunens livsmedelsinspektörer att omedelbart stänga en restaurang i Trelleborg på grund av flera brister. Kylvaror förvarades i värme, ost var möglig och personalen saknade kunskap om vad som serverades.
Trelleborg • Publicerad 16 mars 2018 • Uppdaterad 17 mars 2018
Genrebild; maten på bilden har inget med maten i texten att göra.
Genrebild; maten på bilden har inget med maten i texten att göra.Foto: Johan Nilsson / TT

Restaurangen saknade bland annat godtagbara rutiner för hygien och man förvarade varor på fel temperaturer.

– Och så var det det att verksamheten var inte var registrerad, säger livsmedelsinspektören Carl-Erik Kockum.

Annons

Restaurangen har nyligen haft ett ägarbyte, och efter det har det inte ansökts om något nytt livsmedelstillstånd hos kommunen. Vid inspektionen den 7 mars beslutade därför livsmedelsinspektörerna att omedelbart stänga ner verksamheten och förbjuda dem att låta matvaror lämna lokalerna.

– Den 9 mars blev vi sedan kontaktade av ägaren som sa att man åtgärdat bristerna, och vi gjorde ett återbesök. Vi blev inte tillfredsställda med det som gjorts, säger Carl-Erik Kockum.

Efter det gjordes ytterligare ett besök, och verksamheten har inte längre förbud att släppa ut livsmedel på marknaden, mot att de varor som inte förvarats på rätt sätt förverkas.

– De är inte riktigt i mål än, vi är inte nöjda. Men vi utfärdar inte fler förbud, utan kommer att föreslå nämnden att förelägga ägarna om vite, som måste betalas var gång de uppvisar att bristerna inte åtgärdats, säger Carl-Erik Kockum.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons