Annons

Restaurang planeras vid Falsterbokanalen

En restaurang vid Falsterbokanalens södra hamnbassäng. Det är kontentan av ett förslag som kan bli verklighet redan nästa vår.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2009
Ungefär här är det tänkt att den nya restaurangen ska ligga. Kioskbyggnaden och toaletterna i närheten kommer att rivas. bild. claes nyberg
Ungefär här är det tänkt att den nya restaurangen ska ligga. Kioskbyggnaden och toaletterna i närheten kommer att rivas. bild. claes nybergFoto: 

Enligt planförslaget från miljö- och stadsbyggnadsnämnden ska den nya restaurangen uppföras i anslutning till kanalens sydöstra pirarm, direkt väster om Kämpingestranden.

- Mellan den befintliga parkeringen och stranden finns ett smalt vegetationsbälte. Tanken är att sticka in anläggningen där, säger Hans Folkeson, stadsbyggnadsdirektör i Vellinge kommun.

Annons

Han påpekar att restaurangens läge gör att den med fördel kan användas av såväl badgäster som bilburna besökare.

- Ambitionen är att serveringen ska ha en funktion året runt, säger Hans Folkeson. I närheten av den planerade byggplatsen finns i dagsläget en kioskbyggnad samt toaletter. Dessa byggnader kommer att ersättas av restaurangen som dock förses med nya handikapptoaletter.

Förslaget visar även att befintliga träd på platsen bevaras och att restaurangen inte får inhägnas.

Kommunstyrelsen väntas godkänna förslaget under sitt sammanträde på tisdagen. Sedan väntar arbetet med att ta fram en ny detaljplan.

För att restaurangen ska kunna byggas krävs det även att en mindre del av naturreservatet upphävs. Hans Folkeson bedömer att bygget är förenligt med naturområdets ändamål.

- Det främsta syftet med reservatet är främjandet av friluftslivet och inte lika mycket bevarandet av särskilda biotoper, säger han.

Allmänheten kommer att få möjlighet att ta ställning till planerna genom samrådsmöten och en utställning.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons