Reservation mot Abitare-beslut

Moderaterna reserverar sig mot beslutet att låta byggbolaget Abitare slippa byggnadsavgiften för bankbodarna på C B Friisgatan.
Trelleborg • Publicerad 25 oktober 2005

Det handlar om det omdiskuterade ärendet i byggnadsnämnden, där majoriteten beslöt att byggbolaget Abitare skulle slippa byggnadsavgiften.

Företaget hade satt upp bankbodarna på C B Friisgatan utan att ha bygglovet färdigt. Nämndens majoritet fann emellertid att det rörde sig om en ringa förseelse och beslöt att företaget skulle slippa betala byggnadsavgift.

Enligt den skriftliga reservationen från moderaterna har det tidigare bara förekommit i undantagsfall att nämnden beslutat att någon skulle slippa avgiften när bygglov getts i efterhand.

"Då har det handlat om privatpersoner och inte som nu en etablerad byggherre, som kan och bör veta allt om byggregelverket. Bodarna har dessutom en stor inverkan på gata/stadsmiljö " skriver moderaterna i sin reservation.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.