Annons

Resenärer tyckte till om pendling

Vad tycker du? frågade Skånetrafiken och Arriva några av dem som dagligen åker buss mellan Malmö och Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 18 januari 2006
Anita Lindgren, pendlare, som dagligen åker buss från Trelleborg till Tullverket i Malmö där hon jobbar. BILD: JOHAN PERSSON
Anita Lindgren, pendlare, som dagligen åker buss från Trelleborg till Tullverket i Malmö där hon jobbar. BILD: JOHAN PERSSONFoto: 

Ett femtontal resenärer, som bor i Trelleborg med omnejd och pendlar till andra orter, kom till onsdagens möte i det gula korridorliknande konferensrummet på Trelleborg Övre.

– Jag är väldigt nöjd med komforten, men skulle gärna att det fanns fler sittplatser, önskade Anita Lindgren, som dagligen åker från Trelleborg till sin arbetsplats på Tullverket i Malmö.

Annons

Positiva var de flesta till att förbindelserna mellan Malmö och Trelleborg fungerar och att bussarna går relativt tätt.

Kritiska var däremot det stora flertalet av resenärernamot att det finns få sittplatser under vissa turer, särskilt i rusningstrafik: – Det är viktigt med en sittplats, så att man slipper stå upp under hela resan, säger Anette Holmén, pendlare mellan Trelleborg och Malmö sedan 1977.

Hon arbetar på universitetssjukhuset Mas och krävde i likhet med de flesta på mötet att det ska göras något åt problemet.

Några konkreta löften om förstärkning av antalet sittplatser gavs inte, men Skånetrafiken och entreprenören Arrivas företrädare lyssnade och lovade ta med sig synpunkterna.

Barbro Ohlsson, vars uppgift är att ha kundkontakt, protokollförde alla ris och ros som ventilerades under det timslånga mötet.

– Positivt är att trafiken är regelbunden och att bussarna är bekväma, tyckte Kenneth Parsfelt.

Britt Larsson arbetar på Pressbyrån i Malmö.

Tidigt på morgonen lämnar hon Trelleborg. Hon åker med den första turen till Malmö, som avgår klockan 5.15.

– Allra helst vill jag att det införs en tur klockan 4.45. Då kan jag komma till arbetet i tid, berättade hon.

Johan Persson

Annons

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons