Annons

Resenärer ska forma framtida busstrafik

Arriva och Skånetrafiken går gemensamt ut med en uppmaning till resenärerna: vad vill ni att vi ska ändra på?
Trelleborg • Publicerad 13 januari 2006
Nu ska bussresenärerna få chansen att själva tycka till om busstrafiken. arkivbild: Tomas Nyberg
Nu ska bussresenärerna få chansen att själva tycka till om busstrafiken. arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Till hösten kan linje 146 börja gå tätare än i dag. Resenärerna på linjen blir allt fler.

– Vi skulle kanske kunna tänka oss bussar med fem minuters mellanrum mellan klockan 6 och 8.30 på vardagarna. Om vi få hör önskemål om det. Trycket har ökat enormt på den linjen, säger Arrivas affärsutvecklare Barbro Ohlsson.

Annons

Under en vecka har resenärer på busslinjerna 146 och 100 fått en lapp från Arriva och Skånetrafiken i sin hand. På den uppmanas de att själva säga hur de vill forma framtidens busstrafik mellan Malmö och Trelleborg.

Barbro Ohlsson har redan fått många svar.

– Folk är väldigt positiva till att vi låter dem komma till tals, säger hon.

Alla synpunkter sammanställs inför ett informationsmöte som är öppet för allmänheten på onsdag den 18 januari klockan 19 på Skånetrafikens lokaler på Trelleborg Övre. Där kommer representanter för Arriva och Skånetrafiken redogöra för synpunkterna och samtidigt lyssna på nya.

– Alla synpunkter tas emot. Vill man ha tätare trafik? Vill man att en linje ska gå en annan rutt. Eller vill man kanske ha direktbuss mellan Malmö och Trelleborg?

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons