Annons

Resebedragare lämnade landet

Det par som misstänks ligga bakom ett bluffande reseföretag som under sommaren bokade lägenheter och hotell i Spanien och Thailand tog pengarna de fick in och reste själva till Thailand.
Trelleborg • Publicerad 6 oktober 2003

Det berättar polisens bedrägeriutredare Hans R Bengtsson. - De finns i området kring Vietnam och Thailand just nu. När de väl kommer tillbaka till Sverige igen har de förhör att vänta, säger han. Mannen som misstänks ligga bakom det hela är för polisen en känd bedragare. Men både lägenhetskontrakt, bankgirokonto och företag har stått skrivet på kvinnan. - De har haft en inregistrerad firma med F-skattsedel. Många av dem som blivit lurade har gjort så mycket som att kolla upp både detta och att bankgirokontot verkligen tillhörde företaget. Det hela ska ha gett ett trovärdigt intryck på dem som gjort beställningar och enligt Hans R Bengtsson så har de även skickat ut bilder på de hotell och lägenheter som de påstått att de hyrt ut. - De har skickat ut fina bekräftelser med bilder och har till och med tagit fram kartor. Hittills har polisen fått in sex anmälningar från personer som betalat mellan 5000 och 25000 kronor vardera till företagets bankgirokonto, sammanlagt handlar det om cirka 50000 kronor. Men Hans R Bengtsson tror att fler har blivit lurade. - Vi har kontrollerat inbetalningarna till bankgirokontot och tror att det tillkommer fyra-fem anmälningar, säger han. Polisen har besökt den lägenhet på Malörtsvägen där företaget höll till. - Det är bara en enrumslägenhet och den är fortfarande möblerad men ingen bor där och kontraktet är uppsagt. Posten har de begärt att få lagrad, säger Hans R Bengtsson.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons