Annons

Resan till paradisön blev en ren mardröm

Det skulle bli deras drömresa. Ett ungt trelleborgspar köpte biljetter till Maldiverna i vintras. När de kom dit gick det inte att gå på stranden. "Där låg krossat glas, lysrör och skräp", klagar den 27-åriga kvinnan.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2007

Paret har vänt sig till Allmäna reklamationsnämnden för att ge uttryck för sin upplevelse av den långväga resan.

– Besvikelsen är stor och vi vände oss först till resebyrån, men de har hittills vägrat att ge något ordentligt svar. Och heller inte kompenserat oss, säger kvinnan.

Annons

Resan gjordes i början av året.

Nu uppmanar ARN, Allmänna reklamationsnämnden, resebyrån Indcen att kompensera paret med 4 000 kronor. Biljetten till Maldiverna kostade cirka 40 000 kronor för båda och varade i 16 dagar.

Förutom resan till ön Gan, belägen i de norra delarna av den indiska oceanen, ingick hotellvistelse och alla måltider.

Kritiken som paret har framfört till både resebyrån och ARN gäller möjligheterna att röra sig utanför hotellet. – Vi tittade på nätet och där erbjöds det turkosa vackra havet och de vita stränderna, men när vi kom dit var stranden full av krossat glas, massor med skräp och trasiga lysrör, suckar den 27-åriga kvinnan, som menar att det över huvud taget inte var möjligt att ta en promenad på stranden.

– När det stod klart, precis när vi kommit dit, kontaktade vi vår resebyrå i Stockholm, säger kvinnan.

Först ringde de resebyrån, därefter mejlade de från hotellet.

– Det enda svaret från resebyrån var: "Det stämmer inte", uppger kvinnan. Före avfärd till det somskulle bli deras livs resa tipsade en expert på resebyrån att just den ö de valde var lätt att promenera på, enligt kvinnan.

– Han sa att det tog ungefär en timme att gå runt ön, men det var ju stört omöjligt när det var skräpigt på stranden, fortsätter kvinnan.

Enligt parets bedöming var det endast möjligt att gå cirka 400 meter i vardera riktning.

– Den här resan blev inte alls som vi tänkt oss. Aldrig hade vi kunnat tro att det skulle bli så här när vi var inne och tittade på nätet och såg de vackra stränderna och havet, säger kvinnan.

Annons

Ingen ansvarig på den berörda resebyrån har gått att nå för en kommentar.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons