Annons

Repris efter fjorårets succé

Fjorårets "Öppen trädgård" på Söderslätt var en succé som får sin uppföljning på söndag. I år visas 19 trädgårdar runtom i Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2011

Förra året arrangerades den första "Öppen trädgård" av Skurup-Söderslätts trädgårdsförening.

– Vissa hade 200-300 besökare i sin trädgård. Det trodde vi aldrig. Det var rena invasionen, säger Britta Brinck som håller i det praktiska kring arrangemanget.

Annons

Många som ställde upp och visade sina trädgårdar i fjor är med i år igen. Andra ville inte men samtidigt har det kommit flera nya. Det gör att det finns 19 öppna trädgårdar i år, en mer än i fjor. Alla som velat visa sin trädgård har fått vara med.

– Man kan egentligen vara hur många som helst, säger Britta Brinck.

Hon hoppas att arrangemanget kommer att fortsätta även nästa år. Trots de många besökarna förra året var alla enligt Britta Brinck väldigt försiktiga och respektfulla när de besökte trädgårdarna.

– De är så tacksamma att de får besöka trädgårdarna. En del gjorde det som en riktig utflykt och hade kaffekorgar och allt med sig, säger Britta Brinck som menar att trädgårdsintresset i Skåne bara växer och växer.

– Det finns ett väldigt stort trädgårdsintresse just nu. Det märker jag inte minst hos folk som köper hus, säger Britta Brinck som till vardags är fastighetsmäklare.

Fanny Johansson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons