Annons

Reparation av bassäng påverkar simskolan

Badhusets varmvattenbassäng med inställbart djup kommer vara låst på 1,35 meter hela hösten, trots att reparationen bara tar två veckor. Anledningen är att serviceföretaget är fullbokade.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2014
Foto: Tom Wall

Varmvattenbassängen med inställbart djup på 1,35 meter installerades 1997. Den höj- och sänkbara bassängen gör att den framförallt är bra för simskolor och rörelsehindrade. Men på en servicekontroll för drygt två veckor sen upptäcktes några problem. Poolen måste låsas till maxdjupet på 1,35 meter, för att badhuset ska kunna garantera säkerheten för badgästerna.

– Mekaniken som styr höjningen och sänkningen måste lagas, bottenplattorna måste också bytas ut. Om vi inte låser poolen så kan vi inte garantera säkerheten, säger Peter Bernehov, enhetschef för badhuset.

Annons

Reparationen tar bara två veckor, men som det ser ut nu kommer inte serviceföretaget att kunna genomföra arbetet förrän i slutet av året.

– De är fruktansvärt uppbokade hela hösten. Själva arbetet tar bara 14 dagar och som det ser ut nu kommer det bli någon gång i december men vi hoppas kunna hitta en lucka innan dess, säger Peter Bernehov.

Varmvattenbassängen används av både kommunens och simklubbarnas simskolor. Att bassängen är inställd på maxdjupet gör det särskilt svårt för simskolorna med de yngsta barnen.

– Det påverkar såklart simverksamheten, framförallt för de små i simskolan men vi kan bedriva undervisningen ändå, den kommer inte att ligga nere. Jag vet inte hur simklubbarna gör, vi har avtal under hösten men de kan bryta det om de vill, säger Peter Bernehov.

På Trelleborgs simsällskap vet man inte hur stor inverkan reparationen kommer att ha på deras verksamhet.

– Det kommer att påverka vår simskola men vi vet inte så mycket i nuläget. Det är lite för djupt så vi håller på att undersöka om andra klubbar har golv som man kan sätta i. Det handlar om att alla instruktörer ska kunna arbeta på det djupet också, säger Marie Cronqvist som är ansvarig för kursverksamheten för TSS.

Jonas Jakobsson
Johanna Lundsgård
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons