Annons

Rent spex när treor dansade

– Vi går handelsprogrammet och efter detta ska vi kriga oss in på arbetsmarknaden.
Det var Anneli Olssons förklaring till att hennes klass valde att göra en militärinspirerad uppvisning på gårdagens studentspex.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2011
Pippi i publiken. Före och efter sina framträdanden fick sistaårseleverna vara publik åt sina studentkamrater.
Pippi i publiken. Före och efter sina framträdanden fick sistaårseleverna vara publik åt sina studentkamrater.Foto: Claes Nyberg
Handelsprogrammet, HP08, hade ansträngt sig och gjort en egen koreografi till sitt spexnummer.
Handelsprogrammet, HP08, hade ansträngt sig och gjort en egen koreografi till sitt spexnummer.Foto: Claes Nyberg

Efter att fyra gröna krokodiler krälat runt på scengolvet en stund är det dags för handelsprogrammets elever att gå upp på scenen. Men det var en del oenighet i klassen innan man bestämde sig för temat som skulle följa både dräktparaden och spexet.

– Vi var inte överens om det från början men det blev bra, konstaterade Anneli Olsson efter att klassen klivit av scenen.

Annons

Första- och andraårseleverna fick finna sig i att bli lite hånade från dem som snart ska lämna skolan. "För vi ska ta studenten, för vi ska ta studenten och ni ska stanna kvar..." skanderades mellan klassernas framträdanden.

Enligt en lärare som vill vara anonym var nivån på årets spex väldigt låg.

– Det finns nästan inget engagemang överhuvudtaget. De har ju knappt övat, säger läraren som menar att det var bättre på den tiden då det var en jury som utsåg de tio bästa bidragen som sedan fick visas upp under spexet.

Martin Strandberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons