Annons

Renovering av museet inledd

Renoveringen av Trelleborgs Museum har startat. Hela huset inklätt i en tunn blå väv och bakom den blästras den rosa färgen bort och det gula teglet kommer fram igen.
Trelleborg • Publicerad 3 april 2002

Efter det att fasaden blästrats så ska den putsas och sedan målas, denna gången med material som släpper igenom fukt. Själva putsningen beräknas starta om cirka tre veckor och hela arbetet med renoveringen av museet ska vara klart till augusti. Fram tills dess kommer museet att hålla stängt för besökare. Omkring tre miljoner kronor finns öronmärkta i kommunens budget för att renovera museet som under en längre tid dragits med problem med fukt och mögel. Främst beroende på felaktig ventilation och att den plastfärg som nu blästras bort på fasaden har stängt inne fukten i väggarna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons