Annons

Renoverade bussar snart på plats i stan

Trelleborg • Publicerad 21 juli 2006

Just nu arbetar bussbolaget Arriva med att renovera och byta ut sina bussar i Trelleborg.

– Det ska bli klart till den 14 augusti, säger Mia Gustavsson, trafikplanerare på Skånetrafiken.

Annons

Arriva har tillsammans med Skånetafiken hand om lokaltrafiken i Trelleborg. Hasse Nilsson som är driftchef på Arriva berättar att när det gäller trafiksäkerhet arbetar Arriva utifrån Svensk bilprovnings krav, men också de egna normerna. Bussarna kontrolleras var sjätte vecka.

Två sorters bussar används i lokaltrafiken, en mindre och en större. De mindre ska bytas ut mot likadana bussar som tidigare gått i Landskrona. De större besiktigades av Hasse Nilsson och Skånetrafiken för två veckor sedan och kommer innan den 14 augusti att renoveras och fräschas upp.

– Vi är medvetna om att några mindre fel finns i dessa bussar och har lagt in åtgärder för detta i handlingsplanen, säger Hasse Nilsson.

Han menar dock att felen inte rör trafiksäkerheten, utan är rent kosmetiska. – Men även dessa fel är viktiga att åtgärda, ur kundsynpunkt.

Han säger att det förekommer väldigt få klagomål från passagerarna i Trelleborg.

Totalt ingår åtta bussar i Trelleborgs stadstrafik. Fyra av dem ska bytas ut. I områdena Malmö, Helsingborg och Trelleborg lägger Arriva mest pengar på underhållet i Trelleborg.

– Det beror på att vi kör på många kullerstensgator och på många vägar som har farthinder här.

De ojämna gatytorna gör att bussens inventarier skakar mycket och därmed lossnar snabbare än de annars skulle ha gjort.

Inga oväntade kostnader väntas på grund av uppfräschningen.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons